Laatste stagedag Emmy

Vandaag namen we afscheid van onze stagiaire Emmy, die ons team tijdelijk heeft versterkt. Tijdens haar stage werkte Emmy samen met onze BIM-engineers aan diverse projecten, als onderdeel van haar laatste jaar Bachelor Bouwkunde. Benieuwd naar Emmy’s ervaringen tijdens haar stage bij ons?

Lees hieronder verder:

 

Wat vond je van je stage bij ibens?

Ik heb mijn stageperiode bij Ibens als zeer aangenaam ervaren. Vanaf het eerste moment voelde ik me hier welkom. Computer, toegangen en dergelijke stonden allemaal klaar. Er werd ruim voldoende tijd genomen om me wegwijs te maken. Ook in de weken erna werd er tijd vrij gemaakt om nieuwe taken toe te lichten en te verduidelijken waar nodig. Daarnaast voelde ik dat er ondanks de vele vragen, toch op mij werd gebouwd. Mijn taken lagen misschien niet het meest in het vuur, maar waren toch wel belangrijk genoeg voor de voortgang van het project. Dit geeft een gewaardeerd gevoel.

Ik wil een dikke pluim geven aan Joris die op al mijn stagedagen klaar stond en mij perfect heeft begeleid. Hij had naast uiteraard de nodige kennis van zaken ook veel geduld en begrip om deze over te brengen. Ook het contact met andere collega’s was zeer aangenaam.

 

Wat heb jij bijgeleerd van ibens of ga je meenemen?

Ik onthoud vooral dat het hele BIM-gebeuren toch nog veel meer inhoudt dan ik aanvankelijk dacht. Kunnen tekenen is één ding. Een project volledig uitwerken zodat het perfect kan worden uitgevoerd is nog iets anders. De eerste dagen was ik wat overdonderd door de uitgebreide kennis van de collega’s. Gaandeweg ontdekte ik wel dat niemand dit alleen doet. Door samen te werken, vragen aan mekaar te stellen en in overleg te gaan, kom je al een heel eind verder. Door extra (tijd) te investeren in de voorbereiding, kan je in uitvoering alleen maar winnen.

 

Heb je iets over jezelf ontdekt tijdens de weken dat je hier stage hebt gelopen?

Ik ben oorspronkelijk aan mijn opleiding begonnen met het doel als tekenaar aan de slag te kunnen gaan. Na mijn ervaring bij Ibens weet ik nu dat dit de juiste keuze was.

 

Raad het je andere studenten aan om hier stage te doen?

Ik kan Ibens als stageplaats bij iedereen aanbevelen. Als ik verhalen hoor van medestudenten, ben ik ‘met mijn gat in de boter gevallen’.