Laatste stagedag van onze student Niels

Voor stagiair Niels is het vandaag zijn laatste stagedag bij ibens. Onze student Toegepaste architectuur aan Thomas More te Mechelen heeft 4 maanden meegedraaid op de verschillende diensten van ibens. Hoe hij dit ervaren heeft kan je hieronder lezen.

 

Wat vond je van jouw stage bij ibens?

Mijn stage bij ibens was heel leerrijk en interessant om alles wat ik tijdens mijn studie geleerd heb eens om te zetten in de praktijk. Het was ook een enorm veelzijdige stage doordat ik heb kunnen meedraaien op de verschillende diensten. Zo heb ik niet alleen van de functie van BIM-modelleur op de studiedienst en de dienst uitvoering kunnen proeven, maar ook die van projectleider op een werf.

Daarnaast was het ook zeer fijn dat ze je een uitdagend takenpakket gaven met verschillende taken die je zelfstandig kon inplannen. Mijn collega’s bij ibens waren zeer sympathiek en behulpzaam en er werden regelmatig inspanningen gedaan om de groepsdynamiek nog te verbeteren.

 

Wat heb je bijgeleerd bij ibens?

Door bij ibens mee te lopen op een werf is het me een stuk duidelijker geworden hoe de verschillende bouwprocessen zich opvolgen, welke partijen er allemaal bij komen kijken en hoe zaken in de praktijk worden uitgevoerd. Daarnaast heb ik geleerd dat organisatie, communicatie en planning heel belangrijk zijn in de bouwwereld en ook al ben je slechts een klein deel van het bedrijf, iedereen heeft wel een stukje verantwoordelijkheid over het eindresultaat.

 

Heb je iets over jezelf ontdekt tijdens de weken dat je hier stage hebt gelopen?

Op persoonlijk vlak heb ik geleerd dat ik soms iets meer zelfzeker mag zijn en ergens voluit voor moet gaan in plaats van steeds te zitten twijfelen. Verder heb ik geleerd dat het geapprecieerd wordt als ik wat meer interesse toon. Mijn kalmte en geduld kwamen daarentegen wel goed van pas wanneer bepaalde software eens niet meewerkte.

 

Raad je het andere studenten aan om hier stage te komen doen?

Als je het leuk vindt om een virtueel model op te bouwen en ook eens wil zien hoe het er op een werf aan toe gaat, dan is ibens volgens mij “the place to be”. Het is alleen wel aangewezen om al enige ervaring met Revit te hebben. Ik raad andere studenten dan ook zeker aan om hier stage te doen. Je komt namelijk in een leuk team terecht en dat in combinatie met je veelzijdige takenpakket.  Je zal je niet vervelen bij ibens!

 

ibens wil Niels bedanken voor de fijne 4 maanden en wensen hem dan ook heel veel succes toe in zijn verdere stappen in de bouwsector.

 

Ben jij nog op zoek naar een stage in de bouwsector? Aarzel dan niet om ons te contacteren via ehe@ibens.be