Manifest

En wat als we nu eens gingen samenwerken?

Bouwprojecten zitten vast in een conflictmodel dat iedereen geld kost, en de frustratie hoog doet oplopen. Daar moeten we vanaf. Daar kunnen we vanaf.

De bouwsector maakt het zichzelf soms zo ontzettend moeilijk. Waar autobouwers of telefoonproducenten of zowat elke fabrikant gelijk waar al decennia begrepen heeft dat samenwerking de sleutel tot succes is, blijven leveranciers en aannemers en onderaannemers en bouwheren en ingenieurs en architecten en studiebureaus in hun defensieve cocon zitten. Klaar om bij elke moeilijkheid naar de ander te wijzen, en een paraplu open te trekken.

Die houding kost tijd en geld en gemoedsrust. Ze leidt tot ruziënde partijen op werfvergaderingen, en eindeloos brandjes blussen. Tot vertragingen en meerkosten. We zijn zover dat iemand die over zijn bouwplannen vertelt, gegarandeerd op een smalende “en wat is de échte planning?” kan rekenen.

Daarom breken wij alle muurtjes en tussenschotten in het bouwproces af. We laten iedereen meekijken in onze plannen en meeschrijven aan onze agenda. We zijn één team, samen met alle bouwspecialisten die we nodig hebben om een project te realiseren – van chapper tot ventilatie-ingenieur, en van architect tot aankoper.

Dat is wat aanpassen de eerste keer, dat snappen we. Maar wedden dat u het nooit meer anders wil?

“We laten iedereen meekijken in onze plannen en meeschrijven aan onze agenda.”

Ibens_Nieuwe bedrijfsbrochure