Hoe spannend zijn uw dromen?

We houden van bouwheren met blinkende ogen als hen gevraagd wordt hoe hun gebouw er straks gaat uitzien. Bouwheren die honderduit vertellen over de kleinste details en de grote principes. Of wakker liggen van de kleur van de klinkers op de oprit en dromen van de maatschappelijke functie van hun project. We houden van opdrachtgevers die dag en nacht bezig zijn met hun project – want zo zitten we snel op dezelfde golflengte.

Daarom zijn we ook zo geïnteresseerd in uw programma van eisen. Hoe gedetailleerder die verlanglijst bij de start van het project, hoe beter. We willen precies weten hoeveel, hoelang, hoe warm of koud, hoe helder, hoe donker, hoe stil, hoe ver, hoe breed en hoe intens. Neem geen blad voor de mond en sluit geen compromissen. Hier bent u aan zet.

Onze specialisten begeleiden u uiteraard met templates, modellen en vragenlijsten tot we zeker weten dat uw programma van eisen volledig is. Hoe spannend zijn uw dromen? En dat programma toetsen we dan natuurlijk af aan de regelgeving die we door en door kennen zodat we een werkbare lijst krijgen. Maar daar moet u allemaal niet van wakker liggen. Hier mag geen rem staan op uw dromen.

Neem geen blad voor de mond en sluit geen compromissen.

De meeste dromen zijn bedrog
We gaan er niet over liegen: wat u tijdens de eerste brainstorms aan ons vertelt, zal straks vermoedelijk niet op de foto staan bij de oplevering. Maar de reden is niet dat die dromen te duur of te moeilijk of praktisch onhaalbaar waren. De reden is dat u intussen groter gedroomd hebt. En dat u die dromen aan ons hebt durven vertellen. En dat we die dromen in de plaats van uw oude plannen geschoven hebben. Zonder dat uw budget eronder geleden heeft.

Dat klinkt absurd, dat weten we. Maar dat is alleen zo omdat een klassiek bouwproces absurd verloopt. Waarom zou het immers niet mogelijk zijn om uit te proberen of u grotere kamers kunt realiseren in uw woonzorgcentrum zonder dat de energiekost omhoog gaat? En waarom is het zo gek dat uw bouwpartner u halfweg het proces voorstelt om de HVAC anders in te richten op basis van ervaringen in een ander project, zodat u ruimte en budget bespaart? Zonder dat de planning in de war loopt?

Bij ibens is het achterlaten van dromen voor een véél spectaculairdere realiteit gewoon dagelijkse kost.