How?

We hebben het bouwproces heruitgevonden

‘Lean’ is geen modeterm. En er is een reden waarom Toyota’s écht fantastisch zijn. We geloven in de kracht van processen, en we zijn er experts in.

Processen kunnen vervelend en veel werk lijken. Maar dat is alleen zo bij de start.
Iedere opdrachtgever die meestapt in ons bouwteam, blikt achteraf tevreden terug op die procesgedreven aanpak. Onze unieke flows laten net frivoliteiten en change-of-hearts onderweg toe. Dat is hun grote kracht. Zou u nog een autoconstructeur vertrouwen die zijn modellen met de hand tekent? Wij stapten al meer dan tien jaar geleden over op Building Information Modelling in 3D. Met inkijk voor iedereen. Ja, dat zorgt soms voor pittige discussies. Maar die garanderen precies dat we met het hele bouwteam echt samenwerken.

Een klassieke bouwwerf is lang niet de meest geschikte plaats om bouwmaterialen te fabriceren.
Te koud, te warm, te nat, te veel wind, … Allemaal onzekerheden die de timing én de kwaliteit van uw project in gevaar brengen. Volgens ons gebeurt bouwen veel beter in een gesloten, gecontroleerde omgeving – zoals een fabriek. Daar onderwerpen we alle betonelementen en andere componenten aan rigoureuze tests. Zo garanderen we de kwaliteit én beperken we het aantal bouwdagen op de werf. Want assembleren van prefab-elementen is een koud kunstje voor onze geoefende teams.

Het kloppend hart van uw gebouw is een computer.
Of juister: een virtueel gebouw dat we permanent bijwerken en aanpassen. Dat Bouw Informatie Model geeft u alle inzichten die u nodig hebt om de voortgang tot in de kleinste details te volgen, en om bij te sturen als u dat wil. Bij ibens wordt uw BIM-model al heel vroeg aangemaakt. Dat helpt niet alleen om de kosten inzichtelijk te maken, het versnelt en vergemakkelijkt ook alle volgende stappen in het bouwproces. Bovendien helpt zo’n BIM-model om faalkosten, dubbel werk en tijdverlies te vermijden.

We enjoy every step of the process.