De 'i' in ibens staat voor innovatie

Vergelijk een bouwwerf vandaag met een bouwwerf vijftig jaar geleden. Ziet die er niet precies hetzelfde uit, op wat verbeterde veiligheid en sterkere machines na? En dan vindt u het gek dat de meeste bouwprojecten nog altijd hetzelfde verlopen als een halve eeuw geleden?

Bij ibens zit innovatie ingebakken in onze identiteit. Vanuit de optiek dat alles altijd beter kan, pakken we systematisch elk onderdeel van het bouwproces aan. Zo begonnen we 15 jaar geleden al met decentrale productie en on-site assemblage van prefab-onderdelen. Alles op maat, uiteraard, maar wel geproduceerd in een veilige, gecontroleerde en geoptimaliseerde omgeving. Tot op vandaag maakt die productiemethode het verschil. Maar we innoveerden verder.

Prefabricatie op maat is zonder twijfel een van de sleutels voor ons succes.

Toen we in 2006 beslisten om voor alle bouwprojecten van bij de start een BIM-model op te maken, moesten we meteen ook onze hele IT-infrastructuur updaten om aan genoeg rekenkracht te geraken. Een huzarenklus. Vandaag zijn we drie generaties computers en heel wat processing power verder, en kijken we nooit meer achterom. Want BIM is de toekomst.

Het 3D-model was voor ons slechts het begin. We zitten aan 8D vandaag: planning, kosten, life-cycle, duurzaamheid en facility. Dit beheren we in ons BIM-model, net zoals virtual en augmented reality. We blijven steeds innoveren.