Vertrekcentrum Steenokkerzeel

De Regie der Gebouwen heeft de opdracht voor het ontwerp, de bouw en het onderhoud van het toekomstig vertrekcentrum voor kort verblijf in Steenokkerzeel toegewezen aan het consortium ibens nv – DETOO ARCHITECTS.

Oplossingen bedenken voor complexe bouwprojecten is waar we dagdagelijks aan werken. Niet alleen technische complexiteit maar eveneens het beantwoorden van de noden van verschillende partijen aan tafel. Gelet op de bijzondere locatie nabij de nationale luchthaven is het van uiterst groot belang om rekening te houden met alle stakeholders om zo continuïteit en veiligheid te blijven garanderen.

Gezien onze ruime ervaring in het ontwerpen en maken van complexe gebouwen met een maatschappelijke inbedding waarbij uiterst optimaal moet omgegaan worden met het beschikbare budget maakt dat dit project, voor de Regie der gebouwen zeer sterk “matcht” met ons DNA.

Sinds decennia kiezen wij resoluut voor een LEAN bouwproces. Dit om de efficiëntie te maximaliseren en dusdanig de ‘faalkosten’ op de werf tot een uiterst minimum te herleiden. We doen dit onder meer door BIM (Building Information Modeling) in te zetten als bloedstroom doorheen het hele proces. Gaande van ontwerp, over uitvoering, tot ‘after service’. Ook pre-fabricage, waarbij de werf in feite een assemblageplaats wordt is essentieel om de faalkosten, maar ook de levertermijn te kunnen herleiden tot een absoluut minimum.

Om de specifieke vraag in dit project het hoofd te kunnen bieden zijn deze elementen zeer belangrijk, rekening houdend met de hoge en uitzonderlijk aard van het eisenpakket en de voorop gestelde bouwtermijn.

#beyondbuilding #bouwdromenrealiseren